Kennis over coaten van beton: cruciaal voor het verlengen van de levensduur


Het is een waarheid als een koe dat preventief onderhoud vaak onnodige en dure reparaties voorkomt. Dit geldt zeker in de sector van de bouw en specifiek bij het onderhouden van betonconstructies. Kennis over coaten van beton is niet alleen een slimme zet, het is cruciaal voor het behoud van de structuur. Maar waarom precies en hoe pak je dat aan?

Het belang van de juiste coating

Betoncoating is niet enkel een kwestie van esthetiek; het speelt een sleutelrol in het verlengen van de levensduur van beton en kan voorkomen dat je later met je handen in het haar zit door onnodige dure reparaties. Een goede coating kan corrosiereacties stoppen en de vochtbewegingen in de betondekking significant beïnvloeden. Maar niet elke ondergrond is geschikt voor zomaar een coating. Daarom is gedegen materiaalonderzoek onontbeerlijk om de juiste oplossingen te selecteren.

Het selecteren van de beste oplossingen

Bij Bjond Innovation weten we dat er geen one-size-fits-all oplossing is wat betreft coatings. Het begint allemaal met een uitvoerige analyse van de bestaande situatie. Welke ondergrond is geschikt voor coating? Zit er een verschil in de behandeling van nieuwe of reeds beschadigde beton? Onze specialisten staan te popelen om deze vragen aan te pakken met een Bjond aanpak.

Coatingexpertise bij Bjond Innovation

Als onafhankelijk materiaalkundig adviesbureau gespecialiseerd in de bouw- en industrie sector, pakken we zaken anders aan. Onze deskundigen hebben niet alleen de noodzakelijke kennis over coaten van beton maar combineren dit met een innovatieve denkwijze en creatieve oplossingen. Met onze multidisciplinaire benadering verlengen we effectief de levensduur van beton en dragen we bij aan het voorkomen van onnodige dure reparaties.

Onze diensten

Van onafhankelijk advies over coating systemen tot diepgaande expertise in corrosie engineering, Bij Bjond Innovation maken we het complexe simpel. Heb je advies nodig over beschermingsstrategieën voor staal of beton, of wil je je producten laten testen en certificeren volgens de geldende EU-normen? Onze experts staan klaar om je te begeleiden in elke stap.

Voorkom verrassingen en zet op tijd de stap naar professioneel advies. Ben je geïnteresseerd in onze diensten of heb je vragen over kennis over coaten van beton en het verlengen van levensduur? Neem gerust contact op via jvm@bjond.be of bezoek onze website www.bjond.be voor meer informatie. Laten we samen de levensduur van jouw projecten verlengen!

Contacteer Bjond Innovation:

  • Mobiel (NL): +31 629 70 51 79
  • Mobiel (B): +32 468 346 383
  • Kantoor (B): +32 89 56 33 15

Op zoek naar een partner die je kan vertrouwen op het gebied van betonbescherming? Stap binnen in de wereld van Bjond Innovation, waar we samen meerwaarde creëren voor jouw projecten.