Ontdek de Stille Saboteur: Galvanische Corrosie in Constructies


Galvanische corrosie, een verraderlijke vijand van elk bouwwerk, ligt vaak op de loer waar verschillende metalen elkaar ontmoeten. Bjond Innovation, gespecialiseerd in de bouw- en industrie sector, neemt u mee in de wereld van deze stille saboteur. Maar, wat is het precies en hoe voorkomen we dat onze constructies ten prooi vallen?

Wat is Galvanische Corrosie?

Stelt u zich eens voor: roestvaststaal en koolstofstaal die een elektrische met elkaar zijn gekoppeled, misschien zelfs zonder het te weten.  Voeg daar wat atmosferische elementen aan toe en voilà, u hebt de perfecte storm voor corrosie. Maar galvanische corrosie, niet te verwarren met het begrip spanningscorrosie, treedt ook op bij aluminium en andere metalen, zoals koper en messing.  De elektrochemische chemische reacties die ontstaan door het contact van twee verschillende metalen in aanwezigheid van een elektrolyt resulteert in een van de metalen – de anode – die zich opoffert voor de ander – de kathode. 

De Rol van Coatings en Galvanische Corrosie

De onzichtbare krachten van galvanische corrosie kunnen leiden tot extreme corrosiesnelheden als ze niet onderkend worden. Bjond Innovation begrijpt de cruciale rol van coatings bij de bescherming van materialen. Een strategisch aangebrachte en juist gekozen coating kan optreden als een isolator en voorkomt zo de elektrische stroom die noodzakelijk is voor galvanische corrosie.

De Anode-Kathode Dans

Niet elk metaalpaar is een rampzalig duo. Soort metalen en de verhouding tussen anode en kathode spelen een sleutelrol in de ernst van de corrosie. Een klein anodisch oppervlak ten opzichte van een groot kathodisch oppervlak kan de levensduur van een constructiedeel lokaal aanzienlijk verkorten. Klinkt dit ingewikkeld? Geen zorgen, bij Bjond Innovation zijn experts aanwezig die u kunnen adviseren over materiaalkeuze en corrosie-beschermingsstrategieën.

Waarom Kiezen voor Bjond Innovation?

Bij Bjond Innovation combineren we ons diepgaand inzicht in materialen met een creatieve en innovatieve aanpak. Onze diensten, waaronder coating expertise, bouwmaterialen consulting en corrosie engineering, zijn afgestemd op het minimaliseren van risico's en het verhogen van de levensduur van uw projecten. Bovendien zijn wij experts in het testen en certificeren van signaalgevers volgens Europese normen.

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe u galvanische corrosie effectief kunt bestrijden binnen uw constructies? Wenst u samen te werken met een team dat haar sporen heeft verdiend in de industrie? Neem dan zeker contact op met ons ervaren team bij Bjond Innovation – uw partner voor een duurzame toekomst.

Contactgegevens:

  • E-mail: jvm@bjond.be
  • Website: www.bjond.be
  • Mobiel (NL): +31 629 70 51 79
  • Mobiel (B): +32 468 346 383
  • Kantoor (B): +32 89 56 33 15

Bij Bjond Innovation delen we onze kennis om samen met u naar een robuustere en veerkrachtigere bouwtoekomst te groeien. Ontdek de stille saboteur: Galvanische Corrosie in Constructies en bescherm uw investeringen.