Alles wat u Moet Weten over Poedercoaten: Van Onderhoud tot Kwaliteitslabels


Poedercoaten is een complex en cruciaal proces in vele industrieën, vooral in de bouwsector. Maar wat houdt poedercoaten nu precies in? En hoe zorgt u voor goed onderhoud en wat met hoge kwaliteitslabels zoals Qualicoat en Qualisteelcoat? We duiken dieper in deze materie, geheel in de geest van Alles wat u Moet Weten over Poedercoaten: Van Onderhoud tot Kwaliteitslabels.

Wat is Poedercoaten?

Poedercoaten, ook wel poederverven genoemd, is een (milieuvriendelijk) proces waarbij een coating in poedervorm op een object wordt aangebracht. De poederdeeltjes worden vervolgens elektrostatisch aangetrokken tot het object en gebakken in een oven om een duurzame, hoogwaardige afwerking te creëren die bestand is tegen corrosie, schade en verkleuring.  Poedercoating wordt vaak gebruikt om een harde afwerking te creëren die tougher is dan conventionele verf.

Kwaliteitslabels Voor Poedercoaten

Hoge kwaliteitslabels zoals Qualicoat en Qualisteelcoat zijn van vitaal belang in de poedercoating industrie. Ze zorgen ervoor dat de gebruikte materialen en processen voldoen aan strikte normen, waaronder , hechting, laagdikte, glans en meer. Dit helpt schade zoals filiforme corrosie en blaasvorming te voorkomen en zorgt ervoor dat de coating bestand is tegen het buitenklimaat, inclusief extreme omstandigheden zoals dicht bij de zee.

Onderhoud en Problemen Voorkomen

 Het buitenklimaat, vooral in kustgebieden, kan een grote invloed hebben op de levensduur van uw poedercoating. Polyester coatings zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen UV-straling dan epoxy coatings, die sneller kunnen verkleuren en blaasvormen in extreme weersomstandigheden. Het monitoren van de conditie (restwaarde) van poedercoatings kan op een geavanceerde niet-destructieve manier met Elektrochemische Impedantie Spectroscopie (EIS), een expertise waar Bjond ervaring mee heeft.

Bjond Innovation: Uw Poedercoating Expert

Bjond Innovation, een onafhankelijk materiaalkundig adviesbureau gespecialiseerd in de bouw- en industrie sector, kan u helpen navigeren door de complexiteiten van Alles wat u Moet Weten over Poedercoaten: Van Onderhoud tot Kwaliteitslabels. Als gepassioneerde expert leveren wij toegevoegde waarde door advies, inspectie en innovatie.

Bent u benieuwd naar onze diensten, of wilt u meer weten over poedercoaten? Neem dan contact op voor meer informatie door ons te bellen of een e-mail te sturen:

  • Mobiel (NL): +31 629 70 51 79
  • Mobiel (B): +32 468 346 383
  • Kantoor (B): +32 89 56 33 15
  • E-mail: jvm@bjond.be

Bij Bjond geloven we dat kennis delen macht verheft. We kijken ernaar uit om onze expertise met u te delen en uw onderneming naar een hoger niveau te tillen.