Een holistische aanpak voor corrosiebescherming met Coatings


Binnen de bouw- en industriesector wordt elke dag gestreden tegen een onzichtbare vijand: corrosie. Hoewel er verschillende beschermingsmethoden beschikbaar zijn, hangt de effectiviteit van corrosiebestrijding met coatingsystemen in hoge mate af van een holistische aanpak. Deze benadering bestaat uit drie cruciale pijlers: het product, het proces en de vakmanschap.

De huidige normen in de coatingindustrie zijn vaak te rigide en houden niet altijd rekening met de variërende omstandigheden en factoren op de bouwplaats. Dit kan leiden tot minder effectieve corrosiebescherming. Bovendien wordt vaak meer nadruk gelegd op het product, terwijl het proces en de vakmanschap even belangrijk, zo niet belangrijker zijn.

De Drie Pijlers van Effectieve Corrosiebescherming:

  1. Het Product: Met een verscheidenheid aan coatings op de markt, is een diepgaand begrip van het product essentieel. Dit omvat niet alleen de chemische samenstelling maar ook de ideale omstandigheden voor toepassing.
  2. Het Proces: Het aanbrengen van de coating is een proces dat vakmanschap en kennis vereist. Het houdt ook rekening met omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid, die de effectiviteit van de bescherming kunnen beïnvloeden.
  3. De Mensen/Vakmanschap: De vaardigheid van de applicator is van cruciaal belang. Zelfs de beste producten en processen zullen falen zonder vakkundige toepassing. Daarom benadrukken we het belang van voortdurende training en kennisontwikkeling.

Budget gestuurd onderhoud:

Budgetten zijn vaak strak in de bouw- en industriesector. Echter, door zich te richten op preventief onderhoud, kan men op de lange termijn kosten besparen door de levensduur van de materialen te verlengen.

Conclusie

In de strijd tegen corrosie is een evenwichtige benadering van product, proces en vakmanschap essentieel. Bij Bjond Innovation begrijpen we dit en bieden we een holistische benadering van corrosiebescherming.

Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we u kunnen helpen om de levensduur van uw materialen te verlengen en uw ROI te maximaliseren.

Bjond Innovation, uw partner in duurzame oplossingen.

Contactgegevens:

  • Mobiel (NL): +31 629 70 51 79
  • Mobiel (B): +32 468 346 383
  • Kantoor (B): +32 89 56 33 15
  • E-mail: jvm@bjond.be
  • Website: www.bjond.be