Expertadvies: De 8 voordelen van het gebruik van juiste coating systemen


Als het gaat om het beschermen van metalen, beton en andere materialen tegen corrosie en andere schade, kan het gebruik van een juiste coating systemen een verschil maken. Bjond Innovation, een onafhankelijk materiaalkundig adviesbureau gespecialiseerd in de bouw- en industrie sector, biedt coating expertdiensten die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste coating voor het werk. In dit expertadvies bespreken we 8 voordelen van het gebruik van juiste coating systemen voor materialen.

1. Verlengde levensduur van materialen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van juiste coating systemen is dat het de levensduur van materialen verlengt. Onjuiste of geen coating kan leiden tot corrosie waardoor materialen sneller slijten en vaker vervangen moeten worden.

2. Verminderde onderhoudskosten

Door het gebruik van een juiste coating systeem, wordt de kans op corrosie en andere beschadigingen beperkt. Dit resulteert in verminderde onderhoudskosten omdat er minder reparaties en vervangingen van materialen nodig zijn.

3. Verbeterde esthetiek

Coating systemen kunnen ook het uiterlijk van materialen verbeteren. Ze kunnen in verschillende kleuren en texturen geleverd worden, waardoor materialen er niet alleen beter uitzien, maar ook gepersonaliseerd kunnen worden.

4. Bescherming tegen chemicaliën

Juiste coating systemen kunnen materialen beschermen tegen chemicaliën. Dit is vooral belangrijk in industriële omgevingen waar chemicaliën vaak worden gebruikt.

5. Bescherming tegen UV-straling

Sommige coating systemen bieden ook bescherming tegen UV-straling. Dit is belangrijk voor materialen die buiten worden gebruikt en aan zonlicht worden blootgesteld.

6. Verbeterde veiligheid

Juiste coating systemen kunnen ook bijdragen aan een verbeterde veiligheid. Ze kunnen materialen beschermen tegen brand en andere gevaren, waardoor de veiligheid op de werkplek wordt verbeterd.

7. Milieuvriendelijkheid

Sommige coating systemen zijn milieuvriendelijker dan andere. Bij Bjond Innovation streven we ernaar om duurzame oplossingen te zoeken die het milieu zo min mogelijk belasten.

8. Kostenbesparing op de lange termijn

Door het gebruik van juiste coating systemen kunnen bedrijven kosten besparen op de lange termijn. Materialen gaan langer mee, vereisen minder onderhoud en zijn veiliger, waardoor bedrijven hun investeringen terugverdienen.

Bij Bjond Innovation begrijpen we dat elk project uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is. Daarom bieden we diensten van coating experts die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste coating voor elk project. Als u geïnteresseerd bent in het leren over hoe ons team van Bjond Innovation u kan helpen met coating systemen en andere materiaalkundige uitdagingen, neem dan gerust contact met ons op via onze website www.bjond.be of per e-mail jvm@bjond.be.

Onze diensten aangeboden bij Bjond Innovation:

  • Coating Expert: Onafhankelijke experts in coating systemen voor bescherming van staal, beton en andere materialen.
  • Experts bouwmaterialen: Materiaalkundige experts die complexe vragen beantwoorden en helpen met levensduur bepaling, specs, schade-analyses, onderhoud en herstel strategieën, en ontwikkeling van nieuwe materialen en concepten.
  • Bjond corrosie engineering: Expertise op het gebied van materiaalkeuze en corrosiebescherming om kosten te verlagen en marges te vergroten.
Bjond Innovation | Blog

Bjond Innovation | Blog

We doorbreken bestaande conventies en bestaande normen en vinden manieren die niet eerder werden ontdekt.

ONTDEK MEER