Als het roest ben je te laat? En waarom dan Elektrochemie?


Als het gaat om de bouw- en industrie sector, is het verlengen van de levensduur van coatings van cruciaal belang. Dit kan niet alleen helpen om de onderhoudskosten te verlagen, maar ook om de levensduur van de materialen te verlengen. Bjond Innovation, een onafhankelijk materiaalkundig adviesbureau, biedt elektrochemische metingen aan als een van de oplossingen.

Elektrochemische metingen (EIS) voor het verlengen van de levensduur van coatings

Door middel van elektrochemische metingen kunnen we de prestaties van coatings evalueren en de mate van corrosiebestendigheid beoordelen. Een elektrochemische cel wordt gebruikt om ons een beter inzicht in de status van de coating te geven en kan problemen identificeren voordat deze falen en het staal gaat corroderen ("roesten").

De voordelen van elektrochemische metingen

Het gebruik van elektrochemische metingen kan een aantal voordelen bieden voor bedrijven in de bouw- en industrie sector. Ten eerste kunnen elektrochemische metingen problemen vroegtijdig identificeren voordat deze zich ontwikkelen tot kostbare problemen. Dit kan helpen om de aanvangskwaliteit te beoordelen en ten tweede om onderhouds- en/of herstelkosten te verlagen en de levensduur van de materialen te verlengen.

Ten derde kunnen elektrochemische metingen worden gebruikt om de prestaties van coatings te verbeteren en nieuwe coatings te ontwikkelen. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en een verbetering van de algehele efficiëntie van de productieprocessen.

Verhoog de levensduur van uw coatings met Bjond Innovation

Bjond Innovation biedt een breed scala aan expertise aan om bedrijven in de bouw- en industrie sector te ondersteunen. Als coating experts bieden we onafhankelijke adviezen en oplossingen voor het beschermen van staal, beton en andere materialen. We zijn ook experts in bouwmaterialen en kunnen helpen bij het beantwoorden van complexe vragen en het ontwikkelen van nieuwe materialen en concepten. 

Als u meer grip wil krijgen op de aanvangskwaliteit en te verwachten levensduur van uw coatings  en de efficiëntie van uw productieprocessen wilt verbeteren, neem dan contact op met Bjond Innovation. We leveren  gepassioneerde expertise die zich richt op complexe vraagstukken en conventies doorbreekt. Met onze Bjond aanpak combineren we kennis uit verschillende gebieden om nieuwe oplossingen te vinden.

Bjond Innovation | Blog

Bjond Innovation | Blog

We doorbreken bestaande conventies en bestaande normen en vinden manieren die niet eerder werden ontdekt.

ONTDEK MEER