Poedercoaten onder de loep


De kwaliteit en restlevensduur van poedercoatings?

Als specialisten in coatingsystemen voor de bescherming van staal, beton en andere materialen begrijpen we bij Bjond Innovation het belang van het grondig testen en uitvoeren van veldonderzoek. In dit artikel willen we de nadruk leggen op het belang van deze processen bij het bepalen van de kwaliteit en restlevensduur van poedercoating en het vermijden van schade.

Waarom is testen belangrijk?

Testen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de duurzaamheid en prestaties van poedercoating. Door middel van laboratoriumtesten kunnen we de kwaliteit van de coating beoordelen en garanderen dat deze voldoet aan de vereiste specificaties en normen. We testen onder andere de hechting, dikte en corrosiebestendigheid van de coating. Hiervoor werken we samen met gespecialiseerde laboratoria zoals M2Lab.


Het belang van veldonderzoek

Naast laboratoriumtesten is veldonderzoek essentieel om de werkelijke omstandigheden en belastingen waaraan de coating wordt blootgesteld, te begrijpen. Door monsters te nemen van de coating op locatie, kunnen we de mate van veroudering, degradatie en schade beoordelen. Dit stelt ons in staat om de restlevensduur van de coating te voorspellen en de benodigde reparaties of onderhoudsmaatregelen te bepalen. Daarnaast maken gebruik van innovatieve geavanceerde niet-destructieve meetmethoden zoals EIS (Electrochemische Impedantie Spectroscopie), (electrmicroscopie, chemische analysetechnieken (DSC, FTIR).

Onze expertise bij Bjond Innovation

Bij Bjond Innovation beschikken we over expertise en uitgebreide kennis van coatingsystemen en bouwmaterialen. We zijn in staat om complexe vragen te beantwoorden en op maat gemaakte oplossingen te bieden voor bescherming, onderhoud en herstel van coating systemen.

Onze  expertise stelt ons in staat om de juiste materialen te kiezen en corrosiebeschermingsstrategieën te ontwikkelen om kosten te verlagen en marges te vergroten. We begrijpen dat elke situatie uniek is en bieden daarom op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten

Conclusie

Poedercoaten is een veelgebruikte techniek in de bouw- en industrie sector, maar het is essentieel om de duurzaamheid en prestaties van de coating te waarborgen. Bij Bjond Innovation begrijpen we het belang van testen en veldonderzoek bij het bepalen van de restlevensduur en het vermijden van schade aan poedercoating systemen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies op maat.